Wat doet u als uw kind ziek is?

• Verwittig liefst nog dezelfde dag de school.

Voor de lagere school bel het secretariaat (03/484.35.89) of stuur een mailtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Voor de kleuterschool belt u best naar de klas van juf Karen (03/484.58.88) of eveneens het secretariaat (03/484.35.89)

• Bij afwezigheid van ten hoogste 3 opeenvolgende kalenderdagen, volstaat een briefje van de ouders.
    Dit kan maximum 4x per schooljaar met de briefjes die u achteraan in de agenda van uw kind vindt.
  • Voor een afwezigheid van meer dan 3 opeenvolgende kalenderdagen moet een doktersattest ingediend worden.
    Wie dus ziek is op vrijdag én de maandag nadien, moet een doktersattest indienen. (aangezien dit een ziekte is van 4 opeenvolgende kalenderdagen)

Kleuters?

• Kleuters zijn niet leerplichtig en hoeven dus geen afwezigheidsattesten binnen te brengen.
    De leerkrachten vinden het echter wel fijn dat ze verwittigd worden.
  • 6-jarige kleuters die langer kleuteronderwijs volgen, vallen onder de regelgeving van de lagere school en dienen wél afwezigheidsattesten binnen te brengen!

Besmettelijke ziekten?

Verwittig de school indien uw kind één van volgende besmettelijke ziekten heeft.
De schoolarts wordt hiervan verwittigd om dan, in overleg, eventuele maatregelen te nemen.

• bof
  • voedselinfectie (vanaf 2 of meer gevallen in dezelfde klasgroep)
  • buiktyfus
  • difterie
  • hersenvliesontsteking
  • hepatitis A
  • hepatitis B
  • impetigo
  • kinderverlamming
  • kinkhoest
  • mazelen
  • roodvonk
  • schurft
  • schimmelinfecties
  • shigella
  • tuberculose
  • windpokken

Nog vragen omtrent afwezigheid?

we verwijzen u graag naar onderstaande link.

Kinderkankerfonds ipv vzw Benetiet

Beste ouders

Zoals jullie al weten, organiseren wij met onze basisschool een actie voor de warmste week. Ons goed doel was dit jaar de vzw “Benetiet”.
Maar zoals jullie al weten of gelezen hebben in de krant stopt deze vzw, omdat hun doel is bereikt.

Daarom hebben we nu een ander goed doel gekozen:

KINDERKANKERFONDS

De webwinkeltjes blijven open tot en met 3 december!

De laatste week voor de vakantie worden de cadeautjes verdeeld!

Nog veel verkoopplezier!

Communie en Lentefeest 2018

Plechtige communie
28 april 2018 om 11.00u